Llistat de blogs

dimecres, 13 d’abril del 2016

Poesia visual

La poesia visual és eixa poesia on la imatge predomina sota els altres components, és a dir, no ha de ser a soles una imatge, pot ser imatge amb text però la imatge ha de destacar. Els creadors d'aquesta poesia es mouen entre la poesia i altres arts com la pintura, el teatre o la música.

Un tipus d'aquesta poesia que és molt famosa és el cal·ligrama, consisteix a fer una figura amb paraules, és a dir, no dibuixant la figura sinó que mitjançant les paraules el contorn de la figura queda remarcat. D'aquesta manera el dibuix que ha quedat amb els versos té a veure amb el tema. Els cal·ligrames es poden fer en totes les llengues, ja que n'hi ha poesia en totes.

Un altre tipus de poesia visual és mitjançant dibuixos o pintures, es tracta d'una imatge que et fa reflexionar i té un significat concret, moltes vegades aquesta poesia va acompanyada d'un xicotet text però altres no. Aquest tipus de poesia m'agrada molt perquè la gent pot reflexionar i interpretar un poema d'altra manera diferent de com és. Dos artistes actuals d'aquest tipus de poesia són la valenciana Paula Bonet i Sara Herranz.


L'últim tipus de poesia visual és la poesia visual simple, és a dir, un dibuix que represente algun vers i que es puga interpretar de diferents maneres, es pareguda a l'anterior però en aquesta els dibuixos són més esquemàtics i estan més relacionats amb el tema del poema. Els autors més importants d'aquesta poesia són Guillaume Apollinaire,Oliverio Girondo...

En conclusió, la poesia visual és tan important com l'escrita o recitada i està moltes voltes lligada a la poesia cantada, ja que per exemple quan un grup utilitza algunes de les eines com els dibuixos per a fer els seus videoclips, i moltes voltes és al revés, els dibuixos utilitzen lletres de cançons.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada