Llistat de blogs

dissabte, 11 de juny del 2016

400 anys sense Shakespeare i Cervantes



Miguel de Cervantes i Saavedra va nàixer a Alcalá d'Henares el 29 de setembre del 1547 i va morir a Madrid l'any 1916. Va ser un soldat, novel·lista, poeta i dramaturg espanyol. És considerat la màxima figura de la literatura hispànica i es universalment conegut per la seua novel·la de cavalleria "Don Quijote de la Macha", la primera novel·la moderna. 
La data de la seua mort la comparteix amb una altra figura molt important de la literatura universal com és William Shakespeare.

William Shakespeare va nàixer a Strarford-upon-Avon segons el calendari julià el 26 d'abril del 1564 i va morir el 23 d'abril del 1616. Va ser un poeta, dramaturg i actor anglés. Es conegut per moltes obres però les més importants de la seua carrera com escriptor són "Romeo y Julieta" y "Hamlet". A més, Shakespeare va fundar el teatre més important del seu temps "The Globe theatre". 

Aquest any ha fet 400 anys des de la mort d'ells dos i moltes televisions han fet eco amb la notícia, moltes de sèries de televisió han fet homenatges als dos escriptors, per exemple "El ministerio del tiempo" que va dedicar un capítol a Cervantes o per exemple "Castle" que va dedicar un capítol a Shakespeare. Altres televisions han fet documentals contant la seua vida o les seues obres, ui a més en eixos documentals apareixia gent contant les seues experiències en llegir els seus llibres o representar-los.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada