Llistat de blogs

dimecres, 6 d’abril del 2016

Que és poesia?

Poesia és allò que volem que ho siga, una vinyeta, una imatge, una cançó, una persona... La poesia pot ser una pregunta sobre nosaltres mateixos i sobre el nostre "jo", és a dir, moltes vegades quan escrivim nosaltres mateixos ens sorprenem del que hem fet i de les reflexions que possiblement hem tingut abans i després d'escriure. Quan tu escrius per exemple sobre els estudis, sempre o quasi sempre acabes reflexionant sobre qui t'agrada estudiar realment, que fas per a estudiar això, quin paper tens a la classe, a l'institut, com hauries de millorar...


Per altra banda poesia pot ser el mitjà de coneixement de la realitat, moltes poetes com Carles Riba per exemple estan ara tractant el tema dels refugiats als seus poemes per a aconseguir que la gent obri els ulls o simplement per a informar-nos, ja que els mitjans de comunicació no ho fan. Els poetes tracten temes socials també per a fer una crítica d'eixa realitat, és el cas de Vicent Andrés Estellés.
















"Poesia és veure allò que no es veu i només s'aconsegueix des-robotitzant la mirada", crec que la imatge de dalt és un exemple clar del que pot ser també poesia. Estem acostumats a veure la poesia com allò que aprenen a classe i que devem analitzar i no mirem més enllà. Pot ser t'agrade o no la poesia, però això has de comprovar-ho per tu mateix. Crec que tots hauríem almenys d'agafar un tema que ens interesse i llegir poesia sobre ell, perquè millor que la poesia no el va expressar res.

Un poema també funciona com una sensació de sorpresa d'una primera vegada, és a dir, gràcies a un poema pots reflexionar sobre molts temes, pots compartir això que has llegit amb una altra persona i descobrir a altra gent que pensa com tu i sobre la teua visió de la poesia i de la vida en general.



       


































                  Per a mi, la poesia té molts significats entre els quals es trobaven els anteriors, però m'agradaria destacar també que la poesia és una manera de desfogament i de distraure dels problemes o la rutina, per exemple quan no puc dormir o estic cabrejada o trista per qualsevol cosa intente escriure poesia plasmant les meues emocions en eixos moments. Sóc d'eixes persones que es passen més d'una nit sense dormir parlant de la vida, dels problemes, de classe, de l'amor... i d'eixes que també pensa com Joan Fuster que deia: "Quan pateixes d'insomni mira fer de versos. Estic segur que molts grans poetes van començar així"

Recomane a tot el món llegir poesia perquè segur que amb una o una altra et senten identificats i inclús a lo millor s'animen a escriure també. Tu també pots fer poesia perquè ja ets poesia.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada