Llistat de blogs

dimecres, 20 d’abril del 2016

Relatos salvajes


A classe de cultura audiovisual hem vist diversos episodis de la pel·lícula "Relatos Salvajes", una pel·lícula argentina de l'any 2014. La pel·lícula es basa bàsicament en la pèrdua de control dels seus personatges i en el plaer d'eixa pèrdua de control, que creua la línia de la civilització amb la de barbàrie.

En aquesta peli apareix el paper del bon salvatge o llei de la selva, és a dir, el món és com la selva on el més gran es menja el més dèbil, és una oposició del món lliure de lleis que seria la selva i el món ple de normes que seria la civilització.

És una pel·lícula que ha estat nominada a molts premis i que s'ha portat molts d'ells, una pel·lícula que mostra clarament exemples de bajanades per les que moltes vegades perdem la calma i ens tornem agressius o fem bojeries.




El primer capítol que varen veure tractava de l'odi que tenia un home a tota la gent que l'havia fet malament, reuneix a tota la gent en un avió pilotat per ell, sense que ells saberen res una casualitat fa que la seua ex i un altre tripulant de l'avió parlaren d'ell. A poc a poc van descobrint que tots coneixien a la mateixa persona i que estaven allí reunits i tancats per ell, que era qui pilotava l'aparell.

Analitzant la conducta d'aquest home podem dir que en aquest cas és la llei de la selva però al contrari, ja que el que tenia el paper de xicotet abans, que tos l'enfonsaven i que tots es comportaven malament amb ell era l'home. Tanmateix l'home era el gran, ja que ha pesar d'haver sigut la víctima durant molt de temps, ara havia aconseguit fer-les la vida impossible a tots els altres.

El capítol següent tractava d'una dona que per primera vegada té prop a l'assassí del seu pare i vol fer alguna cosa per a venjar-se. La dona que està en la cuina amb ella li proposa enverinar-li amb verí per a rates, però quan li trau el plat a l'home apareix el seu fill i menja del plat que estava enverinat. El fil comença a trobar-se malament i el pare comença a pegar-li a la cambrera, aleshores la dona de la cuina agafa un ganivet i el mata per l'esquena. 
La conducta de venjança no és l'adequada per molt menys és adequada la conducta que va tindre la dona de la cuina, va assassinar una persona sense pietat i sense pensar-ho massa.

Finalment, l'últim capítol tractava sobre un home que viatjava tranquil·lament per la carretera i que va insultar al de davant perquè no parava de molestar-lo. Quan l'home va punxar una roda l'altre va aprofitar i va fer-li la vida impossible, va pegar-li, va fer que el cotxe caiguera al mar..., van començar una baralla fins que al final van morir els dos per una explosió dins d'un dels cotxes.
L'actitud que va tindre el primer home de molestar per molestar no és gens agradable, la del segon tampoc però crec que va perdre els papers i va insultar amb motius. La conducta de després tampoc la veig molt adequada, mantenen una baralla sense motius, perquè és una bajanada el motiu de la seua baralla.




És una pel·lícula molt interessant que mostra les conductes dolentes que moltes vegades té la gent, que no són gens correctes i que afecten a moltes persones tant físicament per exemple en el cas d'un assassinat, a la persona a qui assassina tant psicològicament a les persones que es troben al voltant. M'ha agradat molt la peli perquè és propera al públic i es veuen molt bé els temes i les causes i conseqüències de les coses, amb una miqueta d'humor.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada