Llistat de blogs

dimarts, 26 d’abril del 2016

Trobades d'escoles en valencià 2016



Com cada any Escola valenciana i moltes entitats que col·laboren amb ella han fet les trobades d'escoles en valencià, aquest any ha sigut al barri de Patraix, un barri ple d'art. El lema d'aquestes trobades era "Un país d'escoles" i van participar moltes escoles, instituts i fins i tot associacions que es comprometen amb la nostra llengua i la nostra cultura.


El primer que vàrem fer va ser una cercavila pel barri amb les diverses escoles i on per primera vegada després de molts anys van participar les autoritats de la comunitat i de la localitat. En aquesta cercavila cadascú dels instituts portava una pancarta amb el nom del seu institut i una frase representativa.
Quan va acabar la cercavila vam passar per la plaça on estaven els tallers i s'anomenaven a tots els instituts i escoles per a donar-los un regal per participar en aquesta activitat. Aquest any ens sonaren una placa commemorativa que era un arbre amb el lloc on s'havia fet. Ens venia molt bé, ja que el nostre institut es centrava en l'horta aquest any.

El taller que nosaltres vam fer era un taller de fer plantetes per a lluitar per l'horta, però a més d'aquest taller vam portar els dibuixos que vam fer per a carnestoltes els alumnes de primer de batxillerat artístic i el nostre fotocall amb globus escrits amb frases o dibuixos, que va ser tot un èxit, ja que a la gent sempre li agrada molt fer-se fotos. Van participar en aquesta activitat tant com professors i la nostra directora de l'institut, com alumnes, gent de l'AMPA de l'institut o familiars de la gent del institut. 
També vàrem anar a donar una volta per la plaça per a veure els altres tallers, per exemple van veure un taller on es feien corones o un altre on explicaven regles d'ortografia i jugàvem amb les paraules. A més de tallers n'hi havia llocs on es podien comprar llibres en valencià i samarretes tant de les trobades com d'educació o d'altres.


En conclusió, és una activitat en la qual crec que havien de participar més alumnes perquè sempre aprens alguna cosa nova i coneixes a gent nova, i vull destacar que em fica molt contenta que les autoritats hagen participat enguany en aquestes trobades perquè crec que defensar la nostra cultura i la nostra llengua també és el seu treball.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada