Llistat de blogs

dimarts, 31 de maig del 2016

Activistes dels Drets Humans a l'institut
























El grup d'activistes de l'IES Isabel de Villena està compost per uns 12- 13 alumnes de primer de batxillerat, uns quants de quart i diversos professors que donen classe a tots els cursos, sense oblidar a la nostra directora i al nostre vicedirector. A més Maria Escalona, una de les coordinadores de l'ONG "Amnistía Internacional" quasi sempre ens acompanya a les reunions i ens planteja activitats.

El nostre treball a l'institut crec que és molt important, ja que no a soles parlem i tenim reunions, sinó que també intentem conscienciar a la gent, donem xarrades per les classes perquè els alumnes tinguen la suficient informació per a ser conscients dels problemes que existeixen al món, i una de les parts més importants del grup és que realitzem activitats, siguen dins o fora de l'institut i ja siguen manifestacions, xarrades, peformances, etc...

Algunes de les activitats que més recorde va ser un "Lib dup" el dia de la Pau on vàrem participar tot l'institut reivindicant i defensant els Drets Humans. Uns anys més tard vam fer un rap contra el racisme també amb Amnistia Internacional i amb l'ajuda de "Pez en el agua" per a gravar l'acció.
A més una altra activitat que no se m'oblida és la reivindicació que vàrem fer pels 43 estudiants desapareguts a Mèxic o pel naufragi a Lampedusa.
Caldria destacar també el dia de la Pau d'aquest any que el vàrem dedicar al drama dels refugiats, o per exemple el dia de la dona que vàrem fer una acció per totes aquelles dones que han mort al seu pis assassinades per violència de gènere.

Per a finalitzar m'agradaria posar-vos en aquesta entrada el vídeo de la performance que vàrem fer en plenes falles al centre de la ciutat per a dir no a l'acord entre Turquia i Europa, va ser realment emocionant i molta gent es va conscienciar més o almenys va tindre més informació des d'aquell dia. En aquest vídeo a més d'alumnes i professors del nostre institut, apareix gent d'Amnistia, de València Ciutat Refugi, familiars de nosaltres i molta gent que no està d'acord i volia denunciar el pacte.  Espere que us agrade, us emocione i us consciencie.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada